Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone  

Wróć   Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone > Symbian > Symbian^1 > Firmware dla Symbian^1

Like Tree1Like'ów

Narzędzia wątku
Stare 17-02-2009, 17:02  
deltanet

Awatar deltanet

Siła reputacji: 4 deltanet is on a distinguished road

Firmware dla Nokia 5800 wersja 20.0.012:
Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum

Kod:
Treść widoczna tylko dla użytkowników Centrum-Mobile.pl. Zaloguj się lub załóż darmowe konto aby uzyskać pełen dostęp do forum
pasek9 uznaje post za przydatny.
deltanet jest nieaktywny  
Stare 09-03-2009, 20:18  
waszka_91

Awatar waszka_91

Siła reputacji: 0 waszka_91 is on a distinguished road

Mam takie moze i dosc glupie pytanie. Ale jak moge zainstalowac te softy? Z gory dzieki za odpowiedz.
waszka_91 jest nieaktywny  
Stare 09-03-2009, 20:32  
deltanet

Awatar deltanet

Odsyłam do Poradników a dokładniej do :
[img]{SMILIES_PATH}/icon_arrow.gif[/img]
Kod:
deltanet jest nieaktywny  
Stare 14-03-2009, 14:59  
buczi

Awatar buczi

Siła reputacji: 0 buczi is on a distinguished road

A teraz pytanie odemnie.

Jakie sa zmiany od poprzednich wersji?? Gdzie mogę to znaleść?

pozdro
buczi jest nieaktywny  
Stare 14-03-2009, 16:04  
deltanet

Awatar deltanet

Change Log niestety po angielsku ...
General
+ Faster operation, speed improvements for Java apps as well.
+ the theme effects are much more supple now. Menus don't flicker after opening any more. Still slowing the phone down though.
+ file browser is much faster
+ touchscreen is less sensitive when locked (i.e. when the buttons come available despite the lock e.g. when an alarm goes), and a little more sensitive in normal unlocked use. An adjustment control is still desirable though.
+ new icons
+ You can now edit what gets shown on the "Shorcuts bar" home screen. i.e should it show search, music player, calendar, radio etc. Sadly not yet available in the "contacts" view [img]{SMILIES_PATH}/icon_e_sad.gif[/img]
+ Search on the home screen is now "search internet and my content", Google Search added as a service
+ WLAN problems seem to be gone. Previously I could only connect to my neighbour's, not my own. Also, the browser does no longer hang when using WLAN.
+ Much faster screen rotation.
+ Battery seems to last longer.
+ HelloOx hack still works
+ QWERTY/QWERTZ-bug now fixed
+ Some visual improvements: bigger tabs, slightly bigger buttons on the dialer.
? Messaging seems less likely to crash when retrieving emails (if set to auto-retrieval, when you previously double clicked on an email to actually download it, Messaging would crash 9 times out of 10 unless you previously had connected to the mailbox)

Camera
+ Geo-Tagging support for both camera and the video recorder.
+ "use secondary camera" option in camera's menu, probably to use the front-side camera
+ Camera seems to process images faster. Initial impressions on image quality are: it's the same

Multimedia
+ multimedia bar now shows that a program is active, even if the program was not started over the bar itself
+ music player now reacts much quicker to remote control keypresses and it's become to adjust volume through the remote control
+ multimedia bar is now skinnable
+ Voice recorded files now show up in the Sounds folder in the Gallery.
+ Better bass reproduction.
+ Podcasts menu is added to the player.

Applications
+ Skype N96 edition now works on S60v5
+ Zoom, Full Screen and Pan options for Flash video. Flash video also has a DPAD now.
+ New Applications: Software Update, Dictionary (with incremental search and up to three languages)

Some severe new problems reported
* Updating over the air will likely randomise your lock code, leaving you clueless as to what it is (if you had enabled and changed it to something other than the default). Resolution: update again over the USB cable with Nokia's software updater.
* Someone reports: Blasted "screen randomly changing hue" bug is back. I saw this in V10 but it was ok in V11. What happens is the buttons, images, basically everything on the screen takes on a purple / green / red tinge, like there's a screen malfunction, except the network and battery indicators remain perfectly white. It comes and goes on its own... damned annoying!

i zmiany zauważone przez uzytkowników:
# Działa hak HaloOx,
# galeria otwiera się o wiele szybciej…nawet z dużą ilością zdjęć i muzyki,
# GPS tag dodany do opcji aparatu, druga kamera teraz działa,
# nowa ikona muzyki i download,
# czułość na dotyk została zwiększona,
# aplikacja flash ma teraz D-pad,
# przeglądarka wygląda tak samo,
# naprawiono okno pamięci masowej w XP, które miało błędy i zamykało się….. teraz zamyka się czasami, ale nie tak często jak wcześniej… na Viście działa dobrze,
# dodano 3 nowe aplikacje call “app.update” (w menu aplikacji), “Słownik” oraz Search (dla mediów w urządzeniu i sieci)
# efekt bass’u nie drży….(pełny tryb bass)
# teraz video flash zawiera zoom, pełny ekran i opcje przesuwanie/obracanie,
# autorotacja jest o wiele szybsza,
# dodano folder “sound clips”, którego nie było, a nagrania głosowe nie były wyświetlane,
# nowa opcja edytowania w Home screen,
# przyciski do dzwonienia są większe niż poprzednio.

Błędy
# Kiedy zmieniamy zabezpieczający kod … wyskakuje jakiś błąd … , ale kod ulega zmianie …
# podczas używania myphone 2.03.1 pokazuje się D-pad …, ale nie ma opcji aby go usunąć … nie ma pełnego ekranu dla myphone 2.03.1
deltanet jest nieaktywny  
Stare 16-03-2009, 17:42  
pinki

Awatar pinki

Siła reputacji: 0 pinki is on a distinguished road

czy jak mam polskie menu i zainstaluje te Firmware to czy język mi się nie zmieni i dalej wszystko będzie po polsku??
pinki jest nieaktywny  
Stare 16-03-2009, 17:44  
deltanet

Awatar deltanet

muszisz tylko przy wgrywaniu firmware wybrać odpowiednią pczkę EURO3 aby zachowac język polski
deltanet jest nieaktywny  
Stare 16-03-2009, 20:13  
pit3

Awatar pit3

Siła reputacji: 0 pit3 is on a distinguished road

Siema. Mam pytanie, zapewne głupie...mam telefon zakupiony w Londynie w sklepie Nokii - więc mam angielskie menu. Czy ten Firmware zmieni mi język na polski ?? [img]{SMILIES_PATH}/icon_e_biggrin.gif[/img]
pit3 jest nieaktywny  
Stare 16-03-2009, 21:56  
deltanet

Awatar deltanet

jak najbardziej zmienni ci jezyk na polski...tak jak pisalem wczesniej trzeba przy update wybrac paczke EURO3...ale to wszystko juz bylo na forum prosze uzyc opcji szukaj i poczytac troche...
deltanet jest nieaktywny  
Stare 19-03-2009, 16:32  
pinki

Awatar pinki

Siła reputacji: 0 pinki is on a distinguished road

Ja jestem ciekaw czy ktoś to już robił z tu obecnych bo sam nie wiem czy bawić się czy nie bo nie chce popsuć telefonu [img]{SMILIES_PATH}/icon_neutral.gif[/img]
pinki jest nieaktywny  
Stare 19-03-2009, 16:59  
deltanet

Awatar deltanet

duzo osob juz korzystalo z tego firmware i zporadnikow...Poradniki sa stworzone przeze mnnie podczas zabaw z telefonem...specjalnie flashowalem i sprawdzalem...dla nie dowairków...nawet na screenie w poradniku widac ze telefon jest podlaczony i ma wersje firmware 20...Firmware Phoenix oraz JAF sa sprawdzoen i testowane...
deltanet jest nieaktywny  
Stare 19-03-2009, 17:06  
karum1

Awatar karum1

Siła reputacji: 4 karum1 is on a distinguished road

Cytat:
Ja jestem ciekaw czy ktoś to już robił z tu obecnych bo sam nie wiem czy bawić się czy nie bo nie chce popsuć telefonu
Pinki nie masz się co obawiać, robiłem Flashe parę razy (coś nie tak było z telefonem). Czy zrobisz przez NSU, przez JAF'a czy przez Phoenixa (osobiście preferuje JAF'a) nie ma żadnych komplikacji.
Nawet jak robiłem Downgrade to nie zabiłem telefonu.
karum1 jest nieaktywny  
Stare 04-04-2009, 18:26  
furrysite

Awatar furrysite

Siła reputacji: 0 furrysite is on a distinguished road

jedna wada tego firmware brak trybu pełnoekranowego przy aplikacjach Java
furrysite jest nieaktywny  
Stare 10-04-2009, 15:07  
multikill3

Awatar multikill3

Siła reputacji: 0 multikill3 is on a distinguished road

witam
Występuje u mnie problem z programem Phoenix Service Software mam pytanie a zarazem prosbę zeby ktos mi napisal jak w inny sposób mozna aktualizowas soft w 5800xm
multikill3 jest nieaktywny  
Stare 10-04-2009, 15:55  
caballero

Awatar caballero

Siła reputacji: 0 caballero is on a distinguished road

Cytat:
Zamieszczone przez multikill3
witam
Występuje u mnie problem z programem Phoenix Service Software mam pytanie a zarazem prosbę zeby ktos mi napisal jak w inny sposób mozna aktualizowas soft w 5800xm
Korzystając z Nokia Update Service
Kod:
Jeżeli chcesz zmienic język to najpier zmienisz Product Code (
Kod:
)na taki który odpowiada obszarowi z którego pochodzi język (tu lista:
Kod:
), dla języka polskiego jest to EURO3, a dopiero potem robisz update w/w programem. Sam tak zmieniałem kumplowi bo tez mieliśmy problem z Phoenixem.
caballero jest nieaktywny  

Tagi do tematu: Nokia 5800 XM v20.0.012. v4.0 EMEA
5800, emea, nokia, v40