Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone  

Wróć   Centrum-Mobile.pl - Forum i support Nokia,Symbian,Android,iPhone,Samsung,Sony Ericsson,Windows Phone > Symbian > Symbian^1 > Nawigacja dla Symbian^1

Like Tree5Like'ów

Narzędzia wątku
Stare 28-04-2009, 15:16  
mungo

Awatar mungo

Siła reputacji: 0 mungo is on a distinguished road

dzięki za pomoc! u mnie działa super. pierwsze łączenie jest tylko długie, potem łączy się szybko. dzięki jeszcze raz
mungo jest nieaktywny  
Stare 28-04-2009, 15:34  
tomik76

Awatar tomik76

Siła reputacji: 0 tomik76 is on a distinguished road

Wszystko niby działa bez zarzutu ale nie działają mi "głosy". Zrobiłem wszystko wg instrukcji.
tomik76 jest nieaktywny  
Stare 28-04-2009, 18:17  
YoungHustla

Awatar YoungHustla

SkÄ…d: San Francisco CA
Siła reputacji: 5 YoungHustla is on a distinguished road

Nie działają to znaczy? Program ich nie wykrywa? Wykrywa ale podczas nawigacji nic nie mówi? Opisujcie proszę dokładne objawy choroby. Będzie łatwiej postawić diagnozę. [img]{SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif[/img]
YoungHustla jest nieaktywny  
Stare 29-04-2009, 00:26  
tomek_gd1

Awatar tomek_gd1

Siła reputacji: 0 tomek_gd1 is on a distinguished road

Trzeba zmienić nazwę pliku z głosy na voice, oryginalna paczka posiada błąd.
tomek_gd1 jest nieaktywny  
Stare 30-04-2009, 03:10  
wieslaw17

Awatar wieslaw17

Siła reputacji: 0 wieslaw17 is on a distinguished road

mam problem z garminem albo z 5800 nie mam pojecia jestem swiezy w tych sprawach Instalka nie wykrywa mi 5800 ani karty pamieci Nie wim o co chodzi pomocy prosze
wieslaw17 jest nieaktywny  
Stare 30-04-2009, 10:43  
YoungHustla

Awatar YoungHustla

Prosiłem żeby opisywać dokładnie problem, łatwiej jest pomóc.

Myślę że nie podłączyłeś telefonu w trybie transferu danych i przez to komputer nie może zainstalować Garmina.
Stare 30-04-2009, 13:06  
serczi

Awatar serczi

Siła reputacji: 0 serczi is on a distinguished road

Mam pytanko zainstalowałem Garmina i śmiga dobrze ale kasuje mnie orange za połączenia internetowe To normalne ??????? [img]{SMILIES_PATH}/icon_e_sad.gif[/img]
serczi jest nieaktywny  
Stare 30-04-2009, 14:40  
YoungHustla

Awatar YoungHustla

Jeśli masz włączony AGPS to jest to normalne. Wyłącz go w aplikacji Lokalizacja -> Ustalanie pozycji -> Metody ustalania pozycji. Odznacz wszystko oprócz zintegrowanego GPS.
Stare 01-05-2009, 11:46  
slavo

Awatar slavo

Siła reputacji: 4 slavo is on a distinguished road

słuchajcie jeśli ktośma problem z usunięcie końcówki .TXT z pliku SW.UNL oto sposób

po przeprowadzeniu instalcji tak jak to kolega opisał i po utworzeniu pliku sw.unl

wchodzimy w naszym telefonie w aplikacje, następnie menager plików wybieramy karte pamięci E:/Garmin i u dołu znajduje sie nasz plin SW.UNL.TXT klikamy w niego dajemy opcje, zmień nazwe i usuwamy tylko ".txt" i nasznawigacja powinna dzialć !!!

mam nadzieje żeten sposób zadzaiła bo u mnie zadziałało
napoczatku chciało aby właczyć bluetooth ale po wejściu w narzędzia / ustawienia/system / zewnętrzny GPS pojwiała sie opcja do wyboru bluetooth GPS i 2 opcj wbudowany odbiornik
mam nadzieje ze pomogłem
slavo jest nieaktywny  
Stare 01-05-2009, 17:02  
carilon

Awatar carilon

Siła reputacji: 0 carilon is on a distinguished road

Witam. Czy mółby ktoś zamieścić garminowską mapę Polski nainnym serwerze, niż rapidshare, ponieważ ja i pewnie wiele innych osób nie może z niego ściągać? Z góry dziękuję za życzliwość.
carilon jest nieaktywny  
Stare 01-05-2009, 21:36  
diver

Awatar diver

Siła reputacji: 0 diver is on a distinguished road

Witam. Zdaję sobie sprawę,że dla niektórych to będzie śmieszne ale jak stworzyć ten plik tekstowy czy to ma być nowy folder w Garminie i jak wkleić wygenerowany kod . pozdrawiam
diver jest nieaktywny  
Stare 01-05-2009, 21:44  
Piekos285

Awatar Piekos285

SkÄ…d: UK
Siła reputacji: 0 Piekos285 is on a distinguished road

Cytat:
Zamieszczone przez diver
Witam. Zdaję sobie sprawę,że dla niektórych to będzie śmieszne ale jak stworzyć ten plik tekstowy czy to ma być nowy folder w Garminie i jak wkleić wygenerowany kod . pozdrawiam

Pliki tworzysz normalnie w notepad np. a później wrzucasz do głównego katalogu garmina tam gdzie jest mapa jeśli dobrze zrozumiałem chodzi ci o plik .unl
Piekos285 jest nieaktywny  
Stare 01-05-2009, 23:19  
kawowy

Awatar kawowy

Siła reputacji: 0 kawowy is on a distinguished road

Witajcie, niech ktoś mi podpowie jak podlączyć prawidłowo fona z kompem. Instalator nie wykrywa mi urządzenia. W postach mowa jest o trybie "Transfer danych". Ja jak wpinam kabel, mam tryb "Transfer multimediów". To to samo? A może chodzi o "PC synchronization software"? Mam Nokia Ovi Suite, to to?
Proszę o pomoc. To moja pierwsza Nokia i słabo się orientuję [img]{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif[/img]
kawowy jest nieaktywny  
Stare 01-05-2009, 23:47  
YoungHustla

Awatar YoungHustla

Podłącz tak żeby w moim komputerze karta pamięci pojawiła się jako dysk wymienny. [img]{SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif[/img]
Stare 02-05-2009, 01:57  
kawowy

Awatar kawowy

Siła reputacji: 0 kawowy is on a distinguished road

Udało się. Dzięki. Vista coś nie trybiła i nie widziała karty. Reset pomógł.

Cytat:
Zamieszczone przez YoungHustla
Jeśli masz włączony AGPS to jest to normalne. Wyłącz go w aplikacji Lokalizacja -> Ustalanie pozycji -> Metody ustalania pozycji. Odznacz wszystko oprócz zintegrowanego GPS.
To też ciekawe info. Ale nie mogę tego znaleźć. To w Germini, czy w Nokii gdzieś? Jeśli w Germini, to poproszę o dokładniejsze namiary, bo przeorałem wszystko i nie znalazłem.
kawowy jest nieaktywny  

Tagi do tematu: Garmin Mobile XT - najłatwiejsza instrukcja instalacji
garmin, instalacji, instrukcja, mobile, najłatwiejsza