![]() |
| | |
| Dołączył: Jun 2009
Siła reputacji: 3 ![]() |
no tak zgadza sie bo ja juz wgralem, moze przetestuje pozniej Kod:
|
| |
| | ||
Siła reputacji: 4 ![]() | Cytat:
Kod:
Kod:
Można tam wybrać model telefonu, państwo i wpisać własny nr. Wtedy SMS'em przyjdzie link do aktualizacji. Dostałem go po ok. 5 min (szybciej pobrałem poprzez aktualizację). | |
| |
| | |
Siła reputacji: 0 ![]() |
Przetestowałem tą nową darmową nawigację jadąc dzisiaj do pracy. Rezultal jak najbardziej pozytywny. Mapy są wreszcie aktualne: na moim osiedlu jest kążda najdrobniejsza dróżka ( a to zadupie), mam po drodze 5 fotoradarów - tylko o jednym mnie nie informowano ( ale prawdę móiąc wiem z innych źródeł, że nie ma zasilania więc jest to tylko maszt), na wakacjach jechałem wg nawigacji polami chociach była to A1 - teraz na mapie jest - jest nawek najnowszy odcinek autostrady z Krakowa na wschód. Dobrze wychwytuje tereny zabudowane i informuje o przekroczeniu prędkości ( dokładnie gdy kończą się znaki). Niedopracowanie to: informuje o fotoradarze który jest ustawiony w drugą stronę, mała baza hoteli, restauracji itp, chociaż w nawigacji są aż 2 moduły dodatkowe dotyczące tego. |
| |
| | |
Też dzisiaj rano testowałem gpsa nokiowego jeżdżąc po Wrocławiu i muszę przyznać że działa świetnie. Szybko zmienia na nowe trasy, działa bardzo sprawnie. A przede wszystkim szybciutko łapie sygnał, nawet u mnie w domu, gdzie mieszkam na parterze w trzy piętrowym budynku. Wg mnie ma trochę mało opcji ustawień w porównaniu do garmina ale w końcu jest darmowy i jest dużo lepiej zintegrowany z wewnętrznym gps'em. Bo to "swój" produkt przecież Może kiedyś wprowadzą jeszcze inne jakieś polewkowe głosy prowadzące. Ale ta pani mi w zupełności wystarcza Peace |
| |
| | |
| Dołączył: Nov 2009
Siła reputacji: 0 ![]() | ... bo teraz ZAWSZE łączy się przez AGPS - nawet jeśli jest to wyłączone w konfigiracji ustalania pozycji telefonu... Żeby to ominąć trzeba w opcjach ustawić "Serwer pozycjonowania -> Wyłączony" Jeżeli chcecie zobaczyć jak często NM gubi sygnał to ustawcie "Serwer pozycjonowania -> Zawsze pytaj" Tak to inżynierowie NOKII poradzili sobie z beznadziejnym (wbudowanym) modułem GPS. Jak ktoś z tym pojedzie za granicę to się ździwi przy rachunku za roaming GPRS... |
| |
| | |||
| Dołączył: Apr 2009 Skąd: San Francisco CA
Siła reputacji: 5 ![]() | Cytat:
![]() Cytat:
| ||
| |
| | |
| Dołączył: Apr 2009
Siła reputacji: 4 ![]() |
Polecam Państwu zabawę z wytyczaniem trasy w komputerze poprzez stronę ovi.com. Można sobie zaplanować precyzyjnie trasę, wraz z punktami pośrednimi, obejrzeć, ewentualnie skorygować i zapisać. Po zapisaniu wystarczy w telefonie uruchomić synchronizację i wtedy te zapisane trasy pojawią się w telefonie. Nie zawsze mamy szansę na takie planowanie, ale kiedy mamy to warto, ponieważ uważam, że jednym z niewielu minusów Ovi Maps jest algorytm wyliczania tras, a wynika to z często błędnej kategoryzacji dróg. Póki co muszę używać do tego celu Internet Explorera, bo do Firefoxa w wersji 3.6, Chrome, czy Safari nie ma odpowiedniego pluginu. |
| |
| | |
| Dołączył: May 2009 Skąd: Poznań / Szamocin / Wyrzysk
Siła reputacji: 5 ![]() |
Jeśli się nie grzebało zbytnio... to wszystko ładnie działa... -> sprawdzone przez administratora uprasza się o nie zaśmiecanie wątku pytaniami i innymi rzeczami... -> jeśli masz coś istotnego do dodania napisz... ale jeśli to pytanie.. to poczytaj tu i ówdzie.. posprzątałem ten wątek... jeśli zobaczę w nim przygłupie pytanie... autor zostanie nagrodzony... |
| |
| | |
| Dołączył: Jul 2009
Witam. Na N5800XM wszystko działa OK. Aktualizacja prosto i bez problemu (przez domowe Wi-Fi). Wystarczy wyłączyć wspomaganie A-GPS i nie ma ŻADNYCH opłat w rachunku za korzystanie z GPS. Innaczej wyszukuje się celu podróży. a mianowicie w polu "szukaj" piszemy całą nazwę tzn "Szczecin Krzywoustego 10", a nie jak dotychczas wszystko osobno. Pozdrawiam
|
| |
| | |
Czy ktoś wie, na czym polega "Wspomaganie GPS" w miejscu: Aplikacje->Lokalizacja->Ustalanie pozycji->metody ustalania pozycji? Czy chodzi o korzystanie z internetu? Serwer pozycjnowania mam wyłączony, więc nie powinien korzystać z neta. Ale wolę się upewnić i dowiedzieć na czym polega wspomaganie...
|
| |
| Tagi do tematu: [Informacja] Nokia Ovi Maps za free |
| free, informacja, maps, nokia, ovi |
Podobne wÄ…tki do: [Informacja] Nokia Ovi Maps za free | ||||
| WÄ…tek | Autor wÄ…tku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
| orange free i nokia 5800 | M@Ti | Pytania i Problemy z Symbianem | 3 | 01-09-2011 10:45 |
| informacja o sieci [x10] | mceka | Pytania i problemy z Androidem | 2 | 12-05-2011 18:06 |
| informacja o stacjach bazowych | ewashwilkasy | Pytania i Problemy z Symbianem | 2 | 15-09-2009 11:21 |
| Sprawdź także: | Kod QR tematu | ||||
| Sygic - błędny komunikat manewru oraz [GMobileXT] Garmin City Navigator Europe 2010.3 NT [Mapsource] | | ||||
| Uzytkownicy odwiedzili watek szukajac: |
| nokia ovi maps czy mo¿na wpisaæ nr ulicy?, ile zajmuj± nokia ovi maps, ovi maps wskazówki piesze, ovi maps podglad trasy, nokia maps usuniecie histori, jak wykasowaæ historiê ovi maps, wskazwki g³osowe dla pieszych, wskazowki glosowe ovi map, jak wyczy¶ciæ historiê z nawigacji, ovi suite czemu przerywa pobieranie map, licencja ovi maps jak omin±æ, nokia maps tylko drogi gruntowe, jak usun±æ historiê w ovi nokia maps, omni maps usuniêcie historii, lista kompatybilnosci nissan connect, jak zainstalowac ovi maps na karcie pamieci, ovi informacje o korkach, ovi maps wspomaganie gps, jak skasowac historie w ovimap, wskazówki g³osowe ovi maps pieszych, jêzyk polski dla ovi maps, ovi map licencja 7dni, wyczyszczenie historii wyszukiwania w ovi maps, nie uda³o siê po³±czyæ nakoa maps, ovi maps za darmo za granica |
| Bookmarks |
| Narzędzia wątku | |
| |